kip korma

ingrediënten voor 4 personen

3 kleine kippenbouten in stukken
2 uien

1 el maanzaad
3 el gedroogde geraspte kokos
10-12 cashewnoten
yoghurt 50 ml

1 el ghee
2 el zonnebloemolie
1 laurierblad
1 kaneelstok
2 steranijs
4 kruidnagels
6 kardemom
10 peperkorrels

1 tl kurkuma poeder
2 tl chili poeder
2 tl korianderpoeder
2 tl garam massala
2 el knoflookmengsel incl peper
1 el geraspte gember

200 ml kokosmelk (kleine kartonnen pakje)

zout
verse koriander ter garnering

1. de kip wassen en vel verwijderen, daarna in een laagje olie bakken voor een paar minuten

2. 1 ui snipperen en in een pan met 1 el zonnebloemolie op een medium hoog vuur laten bruinen met wat zout. Niet laten aanbranden maar het moet wel goed bruin zijn, dit geeft straks een goede smaak. Als het bruin is uit de pan halen en zet het apart.

3. in een blender doe je dan de gekarameliseerde uien, maanzaad, cashewnoten, geraspte kokos, yoghurt en kokosmelk (ongeveer 100 ml de helft van het pakje) en voeg ook wat water totdat het een mooi geblenderde mengsel is.

4. In een andere pan gaan we nu ghee met zonnebloemolie verwarmen, als de olie warm is doen we er de laurierblad, kaneelstok, kruidnagels, kardemom, peperkorrels, laat dan een minuutje meebakken tot de heerlijke geuren vrijkomen.

5. Snipper de andere ui en voeg die ook toe, doe als het glazig is de knoflookmengsel en gember bij + alle kruiden in poedervorm (chili, kurkuma, garam massala).

6. Doe de kip in de pan en schep alles goed om. Doe wat zout erbij. Laat het ongeveer 10 min bakken. Als het wat aanbrandt voeg je een beetje water bij, niet teveel, alleen dat het niet aanbrandt aan je pan.

7. Voeg de geblenderde cashew-maanzaadmengsel nu toe aan de kip, schep goed om en laat nog 15 minuten meekoken.

8. Voeg nog de rest van de kokosmelk toe aan de kip. Na 5 minuten is je kip korma klaar. Lekker met basmati rijst en gebakken oker. Garneer nog met wat verse koriander, eet smakelijk!

PS. je mag het vooraf bakken van de kip dus ook overslaan. Wat dan wel lekker is om te doen om de kip te marineren in wat yoghurt en kruiden als garam massala en korianderpoeder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *